Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΝΓΚΟΛΑ

Χωρίς να συναντήσει δυσκολίες, η εθνική μπάσκετ εφήβων επικράτησε άνετα της Ανγκόλας με 101-58, για την 1η αγωνιστική του Α΄ ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση. Η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου «έχτισε» από νωρίς ένα προβάδισμα ασφαλείας (28-19 στο α΄ δεκάλεπτο) και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στους Αφρικανούς να αποκτήσουν ελπίδες νίκης. Με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να «τραβάει» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο σκορ και την άμυνα να «σφίγγει» ακόμη πιο πολύ στη δεύτερη περίοδο, η διαφορά έφτασε στο +18 (45-27) με τη λήξη του ημιχρόνου. Ιδιο σκηνικό και στο τρίτο δεκάλεπτο με το Νίκο Παππά να αναλαμβάνει το επιθετικό βάρος της ομάδας, έχοντας άξιους συμπαραστάτες του, τους Παπανικολάου και Κασελάκη. Τα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικά, με τον Γιώργο Βλασσόπουλο να ξεκουράζει κάποιους από τους βασικούς παίκτες της ομάδας και να δοκιμάζει συστήματα ενόψει της συνέχειας.

Βέβαια, η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, όμως τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού για προσοχή και αυτοσυγκέντρωση έπιασαν τόπο, αφού οι Ελληνες διεθνείς σε κανένα σημείο του αγώνα δεν υποτίμησαν τους αντιπάλους τους.

Στον άλλο αγώνα του Α΄ ομίλου το Πουέρτο Ρίκο επικράτησε της Λιθουανίας με 80-73. Αύριο (08.00 ώρα Ελλάδος) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το Πουέρτο Ρίκο. Μία αναμέτρηση, της οποίας το αποτέλεσμα πιθανότατα θα κρίνει πολλά για την πρώτη θέση.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 45-27, 77-51, 101-58.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 12 (1), Κατσίβελης, Αγγελόπουλος 2, Μάντζαρης 3 (1), Καραθανάσης 7 (1), Παπανικολάου 13 (2), Γεωργάκης 6, Σλούκας 7 (1), Γιάνκοβιτς 18 (2), Παππάς 20, Κασελάκης 13.

ΑΝΓΚΟΛΑ (Κάρλος Ντινίς): Ν' Ντονιέμα 10 (1), Μοράις, Φερέιρα 10, Ντε Καρβάλιο 4 (1), Ντος Σάντος 5, Αντόνιο 10, Κοέλιο 1, Μανουέλ, Ντέμπα 2, Κιάλα 16.



OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η άνετη νίκη της εθνικής εφήβων επί της Ανγκόλας με 101-58, για την πρώτη αγωνιστική του Α΄ ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Οκλαντ, έφερε χαμόγελα στις τάξεις των διεθνών και τους... άνοιξε την όρεξη για μία ανάλογη συνέχεια. Ο «Βενιαμίν» της παρέας, Δημήτρης Κατσίβελης, ο οποίος αγωνίζεται στο Μαντουλίδη, χαρακτήρισε την πρεμιέρα απέναντι στην Ανγκόλα ως ιδανική, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή σε μία τόσο σπουδαία διοργάνωση.

«Περιμέναμε ένα δυνατό αγώνα, γιατί η Αγκόλα είναι μία απρόβλεπτη ομάδα. Ευτυχώς, όλα κύλησαν ομαλά και κάναμε ιδανικό ξεκίνημα. Δεν σταματάμε, όμως, εδώ. Εχουμε ακόμα δύο δύσκολα ματς για τον πρώτο γύρο, τα οποία και πρέπει να κερδίσουμε», τόνισε ο 18χρονος γκαρντ, ο οποίος στη συνέχεια στάθηκε στη νίκη-έκπληξη του αυριανού αντιπάλου μας, Πουέρτο Ρίκο, απέναντι στη Λιθουανία: «Η επικράτηση του Πουέρτο Ρίκο απέναντι στη Λιθουανία δείχνει πόσο δυνατή είναι η αμερικανική ομάδα. Πρέπει αύριο να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε το στόχο μας».

Τέλος, ο διεθνής άσος της εφήβων, οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας στην κατάκτηση ενός μεταλλίου, ενώ χαρακτήρισε πρωτόγνωρη την εμπειρία που ζει στη Νέα Ζηλανδία: «Είναι σπουδαία και πρωτόγνωρη εμπειρία αυτή, τόσο για μένα, όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά. Είναι μία εξαιρετική διοργάνωση και εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φτάσουμε ψηλά. Οσο ψηλότερα γίνεται δηλαδή, κάτι που μεταφράζεται στην κατάκτηση ενός μεταλλίου».

πηγη: ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου