Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έρχονται καθημερινά στα αυτιά μας, για το αν θα καταφέρει κάποια ομάδα της πόλης μας να διακριθεί φέτος στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ και να ανέβει στη Γ' Εθνική. Ερωτήματα εύλογα, η απάντηση των οποίων όμως είναι πολύπλοκη. Μετά τον υποβιβασμό του Κρόνου το Γιαννιώτικο μπάσκετ μπήκε σε περίοδο κρίσης, η οποία εχει αρχίσει ήδη να κάνει εμφανείς τις επιπτώσεις της.

Παρατηρώντας τις κινήσεις της ομάδας για παράδειγμα, βλέπουμε, οτι έχει αποδυναμωθεί αρκετά σε σχέση με πέρυσι. Κάτι βέβαια λογικό, δεδομένων και των συνθηκών εξαιτίας των οποίων αποχαιρέτησε την κατηγορία. Η... αποδυνάμωση όμως είναι κάτι παραπάνω από την προβλεπόμενη. Και αυτό είναι το ανησυχητικό. Ήδη στον Κρόνο έχουν μείνει μονάχα οι έφηβοι, μαζί με κάποιους από την περυσινή ομάδα. Παρελθόν είναι οι Τώνης, Τελούδης, Λυμπάρης ενώ δεν αποκλείεται στη λίστα να προστεθούν και οι Πρέντζας, Αυγερινός.

Εξάλλου, κύκλοι επισημαίνουν, οτι δεν είναι βέβαιο αν και εφόσον κάποιοι έφηβοι θα είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας φέτος, αφού οι σχολικές τους υποχρεώσεις αποτελούν τροχοπέδη.
Παράλληλα, από την ομάδα επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί καμία μεταγραφή, τη στιγμή που... επίσημα χείλη κάνουν λόγο για τουλάχιστον δυο, τρεις ολοκληρωμένες μεταγραφές!

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το έργο του Νίκου Πάνου είναι δύσκολο. Ο Γιαννιώτης τεχνικός θα κληθεί να καταρτίσει ένα κορμό που να μπορέσει να παίξει καλό μπάσκετ και να αποτελέσει μια καλή προοπτική για το μέλλον. Το αν θα το καταφέρει δεν άπτεται μόνο στο ταλέντο που αποδεδειγμένα έχει, αφού το... νομικίστικό δεδικασμένο, κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων του κλαμπ.

Το μόνο σίγουρο έως αυτή τη στιγμή είναι, οτι ο Κρόνος θα κατέβει στο πρωτάθλημα, για να καταλάβει μια καλή θέση και να μην πέσει σε περιπέτειες για την παραμονή του. Και αυτό γιατί όπως τονίζεται δεν αξίζει τον κόπο να παλέψει κανείς για μια άνοδο τη στιγμή που απο του χρόνου οι όμιλοι στη Γ' Εθνική γίνονται δυο και τα οικονομικά δεδομένα θα είναι μεγαλύτερα.
Στα ίδια πάνω κάτω ειναι και ο ΑΓΣΙ, ο οποίος όμως τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει περισσότερο στον τομέα των ακαδημιών, αφήνωντας κατά μέρος τον πρωταθλητισμό.

Όπως είναι εμφανές λοιπόν, το Γιαννιώτικο μπάσκετ μπήκε ήδη στην περίοδο της κρίσης. Το δυστυχές είναι, οτι δεν προτείνονται από πουθενά μέτρα και οι όποιες θεωρίες απλά συνθλίβονται στον τοίχο της αδιαφορίας ορισμένων, αλλά και της οικονομικής στενότητας κάποιων άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου