Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ...

Ξεκίνησε χθες το Ευρωμπάσκετ νέων με την Εθνική ομάδα να πετυχαίνει μια εύκολη νίκη απέναντι στην υπερδύναμη του παγκοσμίου Μπάσκετ, το Βέλγιο. Η διοργάνωση φιλοξενείται στη Ρόδο, η οποία αυτή την εποχή έχει, από πάσης φύσεως την τιμητική της. Από τη μια οι τουρίστες που κατακλείζουν το νησί και από την άλλη το Ευρωμπάσκετ των Νέων, που δίνει ένα άλλο χρώμα στο ούτως ή άλλως όμορφο νησί.

Δυο γήπεδα φιλοξενούν τους αγώνες, το Βενετόκλειο και το κλειστό της Ιαλυσού, που δεν χωρά πάνω από 800 άτομα. Δυο γήπεδα, μετά συγχωρήσεως, κλουβιά, στα οποία θα παιχτεί το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η εικόνα των οποίων θα κάνει το γύρο της Ευρώπης, χαρίζοντας μια ακόμη διάκριση στη Ρόδο.

Στη Ρόδο που έχει την... ατυχία να έχει ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ, που συστρατεύονται για το καλό του... καμαριού της, του Κολοσσού και δίνουν τα ωραία τους λεφτά για την ανάδειξη του αθλήματος και της περιοχής τους (και φυσικά τη δική τους). Αλήθεια, γιατί, εν έτει 2009 να υπάρχουν άνθρωποι που να διεκδικούν όλοι μαζί κάτι, όπως η διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ νέων και που δίνουν τα ωραία τους λεφτά για τον άρτο και τα θεάματα; Πόσο χαζοί μπορεί να είναι αυτοί οι άνθρωποι που ασχολούνται, παράλληλα με τις επιχειρήσεις τους, συνεχώς με το μπάσκετ και εν γένει με τον αθλητισμό;

Αααα, όλα και όλα! Είναι πολύ χαζοί! Δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Αντί να κάθονται και να κάνουν θεωρίες επί παντός επιστητού, αντί να τάζουν λαγούς με πετραχήλια και λαγούς στιφάδο και στο τέλος να τρώνε και τα... κρεμμύδια, Ιούλιο μήνα τρέχουν για... ένα ωραίο καπρίτσιο που αξίζει τον κόπο! Τον αθλητισμό!

Σε μια περιοχή που ο πληθυσμός της είναι κατά πολύ μικρότερος άλλων μεγάλων πόλεων, που θέλουν να καμώνονται τις ανεπτυγμενες ή τις ανεπτυσσόμενες, εκτός από το μπάσκετ, η ενασχόληση με το οποίο σε κάποιες πόλεις είναι... φτηνό χόμπι, υπάρχει διεθνές τουρνουά τένις, που προσελκύει μεγάλα ονόματα και μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων.

Και αυτό, όχι για να αναπτυχθεί ο τουρισμός. Η Ρόδος, όπως και η Κέρκυρα και η Κρήτη είναι από τις περιοχές που ό, τι και αν γίνει δεν χάνουν τους τουρίστες τους. Η προσπάθεια αυτή γίνεται, γιατί στα μυαλά εκείνων που έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, υπάρχει και η αγάπη για την περιοχή τους, η θέληση για οργάνωση και για διάκριση.

Ότι ακριβώς και στα Γιάννενα...


1 σχόλιο:

  1. σωστα ειναι αυτα που γραφετε, αλλά πως ειναι δυνατον να γινει μια αναλογη διοργανωση στα Γιαννενα, οταν δεν υπαρχουν υποδομες;
    Το παραδειγμα της Ροδου δεν ειναι το μοναδικο. Η Λαρισα και ο Βολος πήραν τους Μεσογειακους και εμεις πηραμε να μην πω και εγω τι. Μερικοι ασχετοι έχουν παει τον τοπο πισω σε τετοιους τομεις. Πως ειναι δυνατον ολοκληρα γιαννενα να μην εχουν ενα καλο κλειστο; Ή πως ειναι δυνατον οταν εχεις παγκοσμιους πρωταθλητες στην κωπηλασια να εχεις να συντηρησεις το κλειστο κωπηλατηριο 20 χρονια! Προσωπικα απορω που δεν τα χωνετε και πιο... ασχημα, αλλα δεν πειραζει. Ο κοσμος ξερει και βλεπει. Εχει μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή