Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

25o ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Το 25ο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Δημοτικών Σχολείων Πρέβεζας που οργάνωσε ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Πρέβεζας με τη βοήθεια του Σ. Κ. ΝΙΚΟΠΟΛΗ, ολοκληρώθηκε. Μια γιορτή που ξεκίνησε το 1986 και συνεχίζεται. Πολλοί αγώνες, μεγάλη συμμετοχή παιδιών, έντονος ενθουσιασμός και ανταγωνισμός, παρουσία πολλών γονιών, μεγάλος αριθμός γυμναστών.
Στους αγώνες της 1ης ημέρας είχαμε τα αποτελέσματα :
5ο ΔΣ – 1ο ΔΣ = 10 – 39
3ο ΔΣ – 8ο και 7ο ΔΣ = 19 – 38
2ο ΔΣ – ΔΣ Παντοκράτορα = 43 – 22
4ο ΔΣ – 6ο ΔΣ = 25 – 45
Στους αγώνες της 2ης ημέρας είχαμε τα αποτελέσματα :
3ο ΔΣ – 5ο ΔΣ = 40 – 25
4ο ΔΣ – ΔΣ Παντοκράτορα = 12 – 40
2ο ΔΣ – 6ο ΔΣ = 44 – 17
1ο ΔΣ – 8ο ΔΣ και 7ο ΔΣ = 41 – 32
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
ΘΕΣΕΙΣ 7,8 : 5ο ΔΣ – 4ο ΔΣ = 31 – 27
ΘΕΣΕΙΣ 5,6 : ΔΣ Παντοκράτορα – 3ο ΔΣ = 33 – 28
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (ΘΕΣΕΙΣ 3,4) : 6ο ΔΣ – 8ο και 7ο ΔΣ = 30 – 22
ΤΕΛΙΚΟΣ : 2ο ΔΣ – 1ο ΔΣ = 57 – 54

Τον τελικό παρακολούθησε πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών και γονέων.
Ο τελικός ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Το 2ο ΔΣ αν και προηγήθηκε ακόμη και με διαφορά 15 πόντων στο 1ο ημίχρονο στο τέλος απειλήθηκε από την απρόσμενη αντεπίθεση του 1ου ΔΣ.
Σε όλα τα παιχνίδια παίχτηκε πολύ καλό μπάσκετ και αυτά της τελικής φάσης παρουσίασαν μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι γεγονός ότι το επίπεδο του μπάσκετ που παίχτηκε, αντίθετα απ’ ότι συνέβη τα 2 προηγούμενα χρόνια, ήταν υψηλό και αυτό προκάλεσε την έκπληξη στους φίλους του αθλήματος. Ξεχώριζαν βέβαια τα παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα μέσα στις Ακαδημίες του ΣΚ ΝΙΚΟΠΟΛΗ αλλά υπήρξαν και παιδιά που διακρίθηκαν χωρίς να είναι στις Ακαδημίες όπως ο 1ος σκόρερ του τουρνουά Σπύρος Μάκης (1ο ΔΣ – 70 πόντοι). Είναι φανερό ότι η Ακαδημία δίνει την ευκαιρία στα παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ να κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Προσπαθεί να στρέψει το ενδιαφέρον τους στον αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί όαση στις δύσκολες προκλήσεις της εποχής μας.
Απονεμήθηκαν μετάλλια στους 2 πρώτους νικητές και κύπελλο στον πρωταθλητή.
Οι διοργανωτές όμως τίμησαν επίσης τον νικητή του διαγωνισμού βολών Ζαχαρία Μπέλλο (5ο ΔΣ), τους 3 σκόρερ του πρωταθλήματος Σπύρο Μάκη (1ο ΔΣ – 70 πόντοι), Θοδωρή Διαμάντη (2ο ΔΣ – 68 πόντοι) και Ξενοφώντα Θεοχάρη (7ο ΔΣ – 65 πόντοι), την καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος που αποτελούνταν από τους Δημήτρη Παππά (6ο), Ξενοφώντα Θεοχάρη (7ο), Βασίλη Μπούντα (2ο), Σπύρο Μάκη (1ο) και Θοδωρή Διαμάντη (2ο) και τον πιο πολύτιμο παίκτη του τουρνουά (MVP) Θοδωρή Διαμάντη (2ο).
Συγχαίρουμε τις καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής Ιουλία Λύρου, Ευπραξία Λελοβίτη, Ζιώγα Ελένη (1η φορά στην ιστορία του θεσμού, τα σχολεία που κατέκτησαν τις 3 πρώτες θέσεις, είχαν γυναίκα κώουτς) και τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Πάνο Καραμούτσο, Γιάννη Συγκούνα, Χρήστο Κίστη, Μάρκο Μπακάλη, Θοδωρή Παππά, Κώστα Κωνσταντινίδη, Σπύρο Πολίτη και Θεόφιλο Λιόντο για την εξαιρετική αγωνιστική παρουσία των ομάδων, τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Πρέβεζας Δημήτρη Κωνή για την άρτια οργάνωση και τους μαθητές για την αθρόα συμμετοχή τους. Ευχόμαστε σ’ αυτή την εκδήλωση υψηλού επιπέδου, που έχει ιστορία 25 χρόνων, να γίνει ΑΙΩΝΟΒΙΑ.


ΠΗΓΗ: atlasprevezas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου