Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Ελληνιάδης: "Απαξίωση του ελληνικού μπάσκετ

Ο Σταύρος Ελληνιάδης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8" για την απουσία της Ελλάδας από τις αποφάσεις της Ευρωλίγκα, για την έλλειψη στρατηγικής και για την "πάρτη" του καθενός.
Ο τιμ μάνατζερ του Αμαρουσίου μίλησε για την απαξίωση του ελληνικού μπάσκετ, καθώς δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις από τους διοικούντες το ελληνικό μπάσκετ για να μπορέσει το Μαρούσι να βρεθεί απευθείας στους ομίλους της Ευρωλίγκα και θα πρέπει να περάσει από προκριματικό όμιλο για να πάρει την πρόκριση.

"Δεν υπάρχη ενιαία στρατηγική"

"Πρόκειται για την απαξίωση του ελληνικού μπάσκετ και της ελληνικής εκπρόσωπησης. Η Ιταλία έχει 4 ομάδες στους ομίλους και αν υπήρχε ράνκινγκ στην Ευρώπη τότε θα ήταν πιο κάτω από εμάς. Δεν υπάρχει ενιαία στρατηγική. Δεν πήραν καμία απόφαση στον ΕΣΑΚΕ.

Δεν μετράμε και δεν αντιμετωπιζόμαστε ισότιμα από την Ευρωλίγκα ή ο καθένας κοιτάει την 'πάρτη' του. Μπορεί το Μαρούσι να μην αρέσει στην Ευρωλίγκα επειδή δεν κόβει εισιτήρια και όλα αυτά, αλλά του χρόνου μπορεί να είναι άλλες ομάδες.

Δε βλέπω τους εκπροσώπους μας, τον ΕΣΑΚΕ. Μπορεί να 'καιγόμαστε εμείς', αλλά αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος. Ακόμα και οι Λιθουανοί φαίνονται πιο ισχυροί στο διοικητικό επίπεδο. Κοιτάμε την πάρτη μας ή έχουμε ενιαία στρατηγική; Πρέπει οι ομάδες να κρίνονται στο αγωνιστικό (κομμάτι) και όχι σε κάτι άλλο".

Για το γήπεδο, ο Σταύρος Ελληνιάδης, είπε:

"Νομίζω ότι αυτό το γήπεδο (του Αγίου Θωμά) είναι το πιο κοντινό και είναι δύσκολο να μετακινηθεί η ομάδα. Υπάρχει χαμηλότερο όριο στις 5.000 θέσεις και το πιο κοντινό είναι το ΟΑΚΑ, αλλά είναι τεράστιο για μας".

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα, αλλά και για τη συνέχεια, ο ισχυρός άνδρας του Αμαρουσίου, δήλωσε:

"Έχουν θέληση και ο πρόεδρος και ο Δήμαρχος. Θα δούμε πόσο θα είναι το μπάτζετ της νέας χρονιάς και μετά θα πούμε. Είχαμε καλούς παίκτες, υπήρχε ένας καλός κορμός και θα γίνουν προσπάθειες να μείνει κάποιος από αυτούς (τους παίκτες).

Και οι ξένοι είναι θέμα του σχεδιασμού. Τους θέλουμε στην ομάδα, εμείς είμαστε ευχαριστημένοι από αυτούς, αλλά είναι και θέμα του κόουτς".

Σχετικά με τις 7 αντιπάλους (Άλμπα Βερολίνου, Λε Μαν, Μπενετόν, Σαρλερουά, Βεντσίπλς, Όρλεανς, Άζοβμας) του Αμαρουσίου στον προκριματικό της Ευρωλίγκα:

"Όλες και οι 7 έχουν δυνατά ρόστερς, αλλά θα δούμε. Θα δούμε και τι κινήσεις θα κάνουν μέσα στο καλοκαίρι, αλλά είναι νωρίς. Θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουν αυτοί αλλά και εμείς.

Πρέπει να κοιτάμε μπροστά, το ελληνικό μπάσκετ έχει πολλές επιτυχίες, έχει κολοσσούς στην Ευρώπη όπως είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός που χάλασαν μαζί περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ και νομίζω ότι η Ευρωλίγκα πρέπει να τους κυνηγάει και όχι εμείς αυτούς".


sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου