Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΠΛΗΓΜΑ ΜΕΝ... ΑΛΛΑ

Πλήγμα για την ΕΣΚΑΒΔΕ και το μπάσκετ της περιοχής μας είναι, αναφίβολα, ο υποβιβασμός της Νικόπολης. Ότι ξεκίνησε ωραία και με χαμόγελα, με 4/4 νίκες, όπως λέει και το άσμα τελειώνει με πόνο. Η Νικόπολη έχασε στο μπαράζ από τον Ιωνικό, σε ένα ματς, που θα πρέπει, εκτος των άλλων, να αποτελέσει και οδηγό για τη συνέχεια. Η Νικόπολη πλήρωσε την απειρία της, πλήρωσε την κοιλιά που έκανε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο πρωτάθλημα και φυσικά, πλήρωσε με τον υποβιβμασμό της τον άθλιο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Η συμμετοχή της στο μπαράζ μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή, για τα επόμενα χρόνια, αφού, γνώμη μας είναι, οτι εφόσον συνεχίσει η ομάδα στο ίδιο μοτίβο, τότε σύντομα θα ξαναείναι στη Γ' Εθνική.


Πλέον, με τον υποβιβασμό της Νικόπολης η Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ αποκτά ενδιαφέρον. Η συμμετοχή του Κρόνου, άλλωστε, προδιαγράφει σημαντικά ντέρμπι, οπότε, το ενδιαφέρον, αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα είναι μεγάλο. Χρόνο για περισσότερες αναλύσεις θα έχουμε, φυσικά, καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.


Προς το παρόν μπορεί η Νικόπολη να ήπιε το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού, αλλά σε μια ομάδα που δουλεύει άρτια σε όλους τους τομείς, το πισωγύρισμα αυτό δεν θα είναι τίποτε παραπάνω από μια κακή παρένθεση.

Για την ιστορία το μπαραζ με τον Ιωνικό τελείωσε 88-76 για την ομάδα της Αθήνας. Η Νικόπολη δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να προβάλει σθεναρή αντίσταση και δίκαια οι Αθηναίοι μένουν στην κατηγορία.

Διαιτητές:
Πουρσανίδης - Σιμητόπουλος
Τα δεκάλεπτα: 22-17, 37-42, 58-61, 76-88.
ΝΙΚΟΠΟΛΗ (Ζέρβας): Μπιστιόλας 17 (3), Γκρινιάρης 3, Κατωπόδης 3 (1), Πολίτης 23 (2), Τσιριμώκος 10 (3), Τσαμπάς 11, Νίκας 4 (1), Λύγγος 3 (1), Σωτηρίου 2, Ράμιας.

IΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
(Ταυρόπουλος): Αγγελόπουλος 14 (3), Γεωργίου 5 (1), Γαπκιάδης 18 (3), Κουρής 15 (3), Πρινέας 16 (1), Κουκουνιάς 11, Καββαδάς 9, Λουκάκης, Λιθόπουλος, Μιχαλόπουλος, Μελεούνης.

2 σχόλια:

  1. krima gia thn preveza. Borouse na swthei. Twra sthn eskabde den nomizw oti tha exei ola osa eixe fetos se themeta organwshs. Einai dyskolo na ta diaththseis se mia tetoia liga.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολα οσα σε κανουν καλη ομαδα σε όλους τους τομεις τα διατηρείς αν θες. Ετσι και η Νικόπολη. Η επόμενη χρονια προμηνύεται ιδιαίτερα καλή στην ΕΣΚΑΒΔΕ, γιατί μια εκ των Βονιτσα και ΓΕΑ αναγκαστικα δεν θα ανεβει, αρα θα παλευει και εκεινη για ανοδο. Μακαρι να δουμε ενα καλο πρωταθλημα. Αν και πιστευω, οτι θα γίνουν πολλα εως τότε.

    Μακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή