Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΕΒΕΖΑ -ΚΡΟΝΟΣ 83-78

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ…

> «Τσάμπα» ήττα του Κρόνου, με «Γκρίνιες» για διαιτησία!

Την ήττα με 83-78 γνώρισε ο Κρόνος Ιωαννίνων, χθες το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο της Πρέβεζας, από τη Νικόπολη. Οι Γιαννιώτες δεν κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική νίκη, που θα τους έδινε την ευκαιρία να ξεκολλήσουν από την διακεκαυμένη ζώνη, εξαιτίας δυο απλών δεδομένων. Της έλλειψης συγκέντρωσης που είχαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, κάτι που τους έκανε να κυνηγούν συνέχεια στο σκορ, αλλά και της «λειψανδρίας» που είχαν, εξαιτίας των πολλών φάουλ με τα οποία χρεώθηκαν. Για την ακρίβεια και οι δυο ψηλοί τους, ο Σφήκας με το Λυμπάρη, χρεώθηκαν από 5 και κάπου εκεί η πλάστιγγα έγειρε προς της Νικόπολη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο υπότιτλος δεν είναι γρίφος, αλλά η απόδειξη του ποιοι (Τσαμπάς και Γκρινιάρης) έκαναν τη ζημιά για το τοπικό μας κλαμπ…

Άσχημη αρχή…

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, ο Κρόνος μπήκε στο παιχνίδι όντας έξω από τα νερά του. Οι παίκτες δεν ήταν συγκεντρωμένοι, στην άμυνα έπαιζαν πολύ χαλαρά, τόσο στη περίμετρο όσο και στο ζωγραφιστό, με αποτέλεσμα η Πρέβεζα να προηγηθεί με 10-2 και με 14-5 στο 5’. Ένα από τα στοιχεία που δείχνουν την έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών ήταν και το ότι είχαν πολλά ελεύθερα σουτ, τα οποία όμως βρήκαν σίδερο. Παράλληλα, η ομάδα του κ. Ζέρβα είχε σε καλή μέρα το Τσαμπά, που κέρδισε τη μάχη της ρακέτας από τους Λυμπάρη και Σφήκα.

Μετά το 24-19 του πρώτου δεκαλέπτου, η Νικόπολη σούταρε πολύ πιο εύστοχα από τον Κρόνο στα τρίποντα και κάθε φορά που οι Γιαννιώτες πλησίαζαν είτε στους 4 είτε στους 3 πόντους, ο Γκρινιάρης με τον Τσιριμώκο πετύχαιναν κάποιο, ελεύθερο συνήθως, τρίποντο και… φτου και από την αρχή. Η Πρέβεζα έκλεισε το ημίχρονο στο +8, 43-35, ωστόσο ο Κρόνος ήταν φανερά εκτός κλίματος (1/16 3π στο πρώτο μέρος).

Παράπονα μεν αλλά…

Κάπου εδώ ξεκινούν και τα προβλήματα των φάουλ. Οι Λυμπάρης και Σφήκας χρεώθηκαν γρήγορα από 4, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι τόσο στη δεύτερη όσο και στη τρίτη περίοδο μέσα στα πρώτα τρία λεπτά ο Κρόνος είχε ήδη 5 ομαδικά φάουλ. Οι Γιαννιώτες δικαιολογημένα έχουν πολλά παράπονα από τους δυο διαιτητές, τους κκ Δημόπουλο και Οικονομόπουλο, οι οποίοι σφύριζαν με αρκετή υπερβολή κάθε επαφή υπέρ της Πρέβεζας. Να θυμίσουμε, ότι ο κ. Δημόπουλος ήταν και στο αλήστου μνήμης πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, απέναντι στην Αγία Παρασκευή, όταν με το περίφημο No call στέρησε από τους Γιαννιώτες τη νίκη.

Όπως και να έχει, όμως, ο Κρόνος αδικήθηκε, αλλά αδίκησε και τον εαυτό του, αφού δεν έπαιξε όπως θα έπρεπε. Η κατάσταση βελτιώθηκε λίγο στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως χάρη στη προσπάθεια των Ζώτου, Τελούδη και Σφήκα. Ειδικά ο Σφήκας στην τρίτη περίοδο είχε 10 πόντους και έβαλε την ομάδα του στο κόλπο. Ο Κρόνος μείωσε σε 58-55, στο 29’, και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο πλην 6, 61-55.

Με σέντερ τον… Τελούδη

Στη τέταρτη περίοδο, ο Σφήκας συνέχισε να είναι σημείο αναφοράς, αλλά σε μια φάση στην άμυνα, τόλμησε να… μαρκάρει και ο κ. Δημόπουλος του έδειξε την άγουσα για τον πάγκο. Την ίδια κατάληξη είχε και ο Λυμπάρης, περίπου τρία λεπτά αργότερα και όπως γίνεται κατανοητό, κάπου εκεί τα πράγματα τελείωσαν. Σέντερ αναγκάστηκε να πάιξει ο Τελούδης, που είχε γύρω του τέσσερις κοντούς!

Η Πρέβεζα μπόρεσε, αν και ο Κρόνος ισοφάρισε με τρίποντο του Πρέντζα σε 69-69, να κρατήσει τη διαφορά σε επίπεδα, συναρτήσει και του χρόνου, απαγορευτικά για ανατροπή και το 83-78 ήρθε φυσιολογικά.

Πρωταγωνιστές

Πρωταγωνιστές για τους νικητές ήταν οι Γκρινιάρης με 25 πόντους και Τσαμπάς με 15, οι οποίοι, επί της ουσίας έπαιζαν, όπως ήθελαν την ομάδα του Κρόνου, ο οποίος είχε όλους τους παίκτες του πλην των Σφήκα, Τελούδη και Ζώτου σε άσχημη κατάσταση.

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

Δεν είμαστε από τους ανθρώπους που θα σταθούμε στη διαιτησία. Αν χθες ο Κρόνος έπαιζε το μισό απ’ όσο έπαιξε με τη Κεφαλονιά, όσα όργια και να έκαναν οι διαιτητές, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Οι Γιαννιώτες μπήκαν, εντελώς αναίτια, σα τουρίστες μέσα στο παρκέ, δέχθηκαν ένα 8-0 και όταν το κατάλαβαν ήταν πίσω με 14, 40-26. Από εκεί και πέρα μέτρησαν τα φάουλ, αλλά ο Κρόνος έπαιξε ή μάλλον δεν έπαιξε άμυνα και είχε σε άσχημη μέρα τους Λυμπάρη και Αυγερινό. Ο τελευταίος ειδικά, στο δεύτερο γύρο είναι αγνώριστος, κάτι που προβληματίζει. Ο Κρόνος δεν έχασε από τη διαιτησία. Έχασε γιατί δεν έπαιξε. Μπήκε στο γήπεδο με αδιαφορία από αρκετούς παίκτες και όταν κάποιοι φιλότιμοι άρχισαν να προσπαθούν ήρθαν οι διαιτητές να τους κάνουν δυσκολότερη τη ζωή. Επαναλαμβάνουμε όμως, ότι αν μερικοί παίκτες ήταν πιο σοβαροί, τώρα θα είχαν και το ροζ φύλλο.

>> ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ

Σχεδόν γεμάτο ήταν το κλειστό της Πρέβεζας, από περίπου 300 άτομα, που φώναζαν και τραγουδούσαν υπέρ της ομάδας τους.

Το κλειστό της γειτονικής μας πόλης είναι εξαιρετικό. Υπερσύγχρονο, με πίνακα που δεν κάνει νερά, αλλά που γράφει ακόμη και τους πόντους των παικτών καθώς και με πτυσσόμενες κερκίδες! Ακριβώς όπως η Λιμνοπούλα.

Κατατοπιστικότατο ήταν και το match programme του αγώνα. Πως είπατε; Τι είναι αυτό; Αυτό είναι το φυλλαδιάκι που οι σοβαρές ομάδες μοιράζουν πριν τα ματς για να πληροφορήσουν τους θεατές για το τι θα δουν. Είπαμε η διοίκηση του Κρόνου δεν παίζει μπάσκετ, αλλά σε ορισμένα πράγματα είναι στη δεκαετία του 30. (φωτό match programme)

Επειδή είμαστε κακοί και μας αρέσουν οι… κακίες, πάντα όμως με… μέτρο, η Πρέβεζα στο γήπεδο της είχε 37 διαφορετικούς χορηγούς. Η Πρέβεζα. Που είναι πιο πίσω σε ανάπτυξη από τα Γιάννενα, που δεν έχει τις επιχειρήσεις των Ιωαννίνων, τον κόσμο των Ιωαννίνων και κυρίως τη νοοτροπία των Ιωαννίνων. Γιατί όταν πάμε εκτός έδρας, ειδικά στην επαρχία, μας πιάνει μια διάθεση να κράξουμε τους δικούς μας; Φταίμε εμείς μετά;

Admin…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου