Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΡΟΙΔΑ

Στο προηγούμενο ποστ είχαμε αναρρωτηθεί, μήπως εν τέλει είμαστε κορρόιδα, που παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου με τον Κρόνο φέτος. Εν τέλει, μετά από τη νικη απέναντι στη Κεφαλονιά, σήμερα στη Λιμνοπούλα, το καταλάβαμε. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΡΟΙΔΑ! Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς, το οτι μια ομάδα επι της ουσίας διαλυμένη νίκησε τη πολυδιαφημισμένη Κεφαλονιά με τρόπο καθαρό και απολύτως πειστικό. Δεν μπορεί να εξηγηθεί, το οτι μια ομάδα με τόσο ταλέντο βρίσκεται σε αυτή τη θέση!

Με πάθος, σκυλίσια άμυνα και με καλές, ως επι το πλείστον, επιλογές στην επίθεση η ομάδα του Π. Κοντογιάννη κατάφερε να πάρει μια νίκη που δεν την σώνει αυτόματα από τον υποβιβασμό, αλλά που της δίνει το δικαίωμα της ελπίδας.

Το τελικό 68-63 δεν δείχνει την πραγματική μάχη που έγινε στο κλειστό της Λιμνοπούλας, καθώς οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε η Κεφαλονιά ήταν το 11-16, στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο και ολοκληρώθηκε με 17-20 για τους φιλοξενούμενους, αλλά στο δεύτερο, οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στο σκοράρισμα, έσφιξαν πολύ την άμυνα τους, στην οποία εγκλώβισαν την Κεφαλονιά, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορεί να ξεφύγει καμία στο σκορ.

Μετά το 33-32 του ημιχρόνου η Κεφαλονιά θέλησε να εκμεταλλευτεί την κούραση των παικτών του Κρόνου, δεν κατάφερε όμως να ξεφύγει στο σκορ είχε χαθεί στην άμυνα του Κρόνου, οι επιλογές της δεν ήταν οι καλύτερες στην επίθεση και στην άμυνα έχασε πολλά ριμπάουντ.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε από το Χ (50-50), ωστόσο τα ψυχικά αποθέματα των παικτών του Κρόνου ήταν τεράστια. Παίζοντας… σκυλίσια άμυνα και φεύγοντας αρκετές φορές στο ανοιχτό γήπεδο, κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά έξι πόντων, 63-57, χάρη σε σουτ του Τελούδη και του Αυγερινού, στο 37’ και να τη κρατήσουν ως το τέλος. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Αυγερινός που είχε 17 πόντους, αλλά ξεχώρισε ο Ζώτος με την άμυνα του και τους 14 πόντους του και οι Τελούδης και Λυμπάρης.

* * *

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, δεν θα μπορούσε να μην ήταν το γεγονός, ότι ακόμα και δέκα λεπτά πριν το τζάμπολ ο Κρόνος είχε στο παρκέ την εφηβική ομάδα, αφού εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, η μεγάλη ομάδα δεν είχε κάνει την εμφάνιση της στο γήπεδο. Όταν οι παίκτες πήραν τις εγγυήσεις τους βγήκαν και… κέρδισαν, ωστόσο η κατάσταση στην ομάδα είναι τραγική και λίγο έλλειψε , αν έπαιζαν οι έφηβοι, η ομάδα να γινόταν περίγελος.

Δεκάλεπτα: 17-20, 33-32 (ημίχρονο). 50-50, 68-63

Κρόνος: (Κοντογιάννης): Τώνης 5 (1), Πρέντζας 5, Αυγερινός 17 (2), Ζώτος 14 (1), Τελούδης 9 (2), Λυμπάρης 14, Σφήκας 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου