Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΙΝΑΣΑΜΕ....


Ξεκινά σήμερα το φάιναλ φορ του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ στην Αθήνα. Τέσσερις ομάδες μάχονται για το τρόπαιο και κυρίως, για τα... πρωτεία -όσο άτυπο και αν είναι αυτό- στην Ένωση τους. Τρεις από τη Γ' Εθνική και μια από την Α' ΕΣΚΑΝΑ, που όμως έχει την οργάνωση και τη δυναμική για να σταθεί στη Γ' Εθνική. Αναλυτικότερα, θα παίξουν σήμερα Πειραϊκός -Πέραμα/ Ερμής και Πανελευσινιακός- ΕΘνικός Πειραιά.


Όπως καταλαβαίνει όποιος έχει στοιχειώδη γνώση αυτών των κατηγοριών, το φαιναλ φορ θα έχει ΜΑΤΣΑΡΕΣ και κρίμα που δεν θα τις δούμε.
Θα πει κανείς βέβαια, εδώ στην ΕΣΚΑΒΔΕ γιατί δεν γίνεται κύπελλο; Χα, χα, χα, χα! Γιατί γίνεται πρωτάθλημα; Δεν έχουμε δει πραγματικά παράγοντες να μη κάνουν απολύτως τίποτε το σοβαρό για να βλετιωθεί το σπορ.

Το ζήτημα όμως βρίσκεται αλλού. Η ΕΣΚΑΒΔΕ πιάνει από τη Ναύπακτο ως τη Κέρκυρα. Και να θες να διοργανώσεις καλό πρωτάθλημα ή κύπελλο δεν γίνεται, αφού οι ομάδες είναι ερασιτεχνικές και οι παίκτες τους, οι προπονητές και οι παράγοντες έχουν τις δουλειές τους, που δεν μπορούν να τις αφησουν (αυτό θα έλειπε).
Τι απαιτείται λοιπόν;

Να μη γίνει καμία κίνηση και να μείνει η τωρινή ΑΘΛΙΑ κατάσταση; Είναι μια λύση και αυτή, αλλά για τεμπέληδες και για όσους δεν αγαπούν το άθλημα. Να γίνει μια νέα Ομοσπονδία με τησυμμετοχή, πχ Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας;
Αυτή η λύση φαντάζει ως η καλύτερη, αφού και οι αποστάσεις μικραίνουν και περισσότερες ομάδες θα δημιουγηθούν και, πολύ δε περισσότερο, αρκετοί θα έχουν την όρεξη να ασχοληθούν σοβαρά με το άθλημα, αφού δεν θα χρειάζονται μια μέρα δρόμο για να πάνε από τη Κέρκυρα στη Ναύπακτο πχ.

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι, οτι οι άνθρωποι που αγαπούν το μπασκετ σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να συστρατευθούν, για να καταφέρουν να διώξουν το βραχνά των ΑΣΧΕΤΩΝ της ΕΣΚΑΒΔΕ, που το μόνο που έχουν κάνει είναι να έχουν ξενερώσει άπαντες όσους θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το άθλημα. Ωσπου να γίνει αυτό, ας προσπαθήσουμε να βρουμε κανένα dvd από Κύπελλα ή πρωτθαλήματα ΕΣΚΑΝΑ, ΕΣΚΑ κτλ, ώστε να... ικανοποιούμε τη πέινα μας για τη σπυριάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου