Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΚΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -ΠΑΠΑΓΟΥ 85-87

Το τέλος πλησιάζει...

Καταδικαστική ήττα με 85-87 γνώρισε από τον Παπάγου ο Κρόνος σήμερα το μεσημέρι στη Λιμνοπούλα. Το ματς μόνο... παιχνίδι δεν ήταν, αφού μετά το άκουσμα της κόρνας του τέλους, το παρκέ μετατράπηκε σε... ρινγκ, με τους παίκτες του Κρόνου να την... πέφτουν (κατά την αγοραία έκφραση) στον πρώτο διαιτητή της αναμέτρησης, που αποτέλεσε και τη πέτρα του σκανδάλου για την ένταση.Την όλη κατάσταση συνέδραμαν και οι παράγοντες του Κρόνου, που μπήκαν με σκοπούς... βίαιους μέσα στο παρκέ, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, που είχαν έρθει μετά από έκκληση των ρέφερις. Αιτία ήταν ένα φάουλ (ανύπαρκτο) που έδωσαν 17'' πριν το τέλος πάνω σε παίκτη του Παπάγου οι διαιτητές με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το τελικό 85-87.
Για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση, με τους διαιτητές και τον κομισάριο, κ. Αθανασίου, να κλείνονται στα αποδυτήρια για μία ώρα, ώστε να συνθέσουν το φύλλο αγώνος. Εν τέλει κρατήθηκαν τα δελτία των Σφήκα Αυγερινού και Τώνη, ενώ με τιμωρία κινδυνεύει και ο Κρόνος.
Όπως γίνεται κατανοητό, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για την ομάδα των Ιωαννίνων. Επι της ουσίας οι ελπίδες για σωτηρία έχουν μειωθεί σε βαθμό που αυτή να θεωρείται απίθανη. Ειδικά, από τη στιγμή που λογικά υπάρξουν και τιμωρίες των όσων ενεπλάκησαν στα γεγονότα.

Αξίζει να σημειωθεί, οτι από την αρχή οι δυο ρεφ είχαν δείξει μια στάση ενάντια στον Κρόνο, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο σε ένα λεπτό και τριάντα δευτερόλεπτα χρέωσαν 5 ομαδικά φάουλ και στη συνέχεια έκαναν, εκεί που έπρεπε, αυτό που... έπρεπε (!), ώστε να δηλώνουν τη παρουσία τους. Όμως ο Κρόνος για ακόμη μια φορά δεν έπεσε θύμα της διαιτησίας.

Οπως και στη Πρεβεζα, έτσι και σήμερα οι Γιαννιώτες έδειξαν αγωνιστικά κενά, φάνηκε η κακή φυσική τους κατάσταση, ελέω των προπονήσεων που δεν γίνονται όπως πρέπει και έφεραν το ματς σε σημείο που η νίκη να γίνει διεκδικήσιμη.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 15-8, αλλά οι γηπεδουχοι με τους Ζώτο και Λυμπάρη κατάφεραν να περάσουν μπροστά και να κλείσουν το δεκάλεπτο στο 27-22. Η καλή εικόνα του Κρόνου συνεχίστηκε στη δεύτεη περίοδο, αλλά στο τέλος οι Γιαννιώτες έχυσαν τη καρδάρα με το γάλα, αφού σε 3, 1'' για το τέλος, ο Παπάγου κατέβασε ανενόχλητα τη μπάλα και με επίσης αμαρκάιρστο τρίποντο έκανε το 44-41, από 44-38.
Από εκεί και μετά η απόδοση του Κρόνου έπεσε, οι Αθηναίοι πίεσαν για όλο σχεδόν το 20λεπτο στα 4/4 με ένα αποτελεσματικό zone press. Η οργάνωση του παιχνιδιού ήταν δύσκολη για τον Κρόνο, ο Τώνης μόνος του δε μπορούσε να τα κάνει όλα (ο Πρέντζας ήταν σε πολύ κακή μέρα), ενώ και η άμυνα μέσα στο ζωγραφιστό για τον Παπάγου σκλήρυνε.
Στο 34'' το παιχνίδι ήταν 49-43 υπέρ του Κρόνου, αλλά εκεί κάπου οι παίκτες του άρχισαν να χαλαρώνουν, να μην είναι τόσο συγκεντρωμένοι και έβαλαν τον Παπάγου στο παιχνιδι. Οι Αθηναίοι πέρασαν ακόμα και με 6 πόντους δυο λεπτά για το τέλος, με το ματς να έχει κατάληξη θρίλερ.
Τριάντα δευτερόλεπτα για το τέλος ο Πρέντζας έχασε 2 βολές, με το σκορ στο 85-85 και στη συνέχεια δόθηκε ανύπαρκτο φάουλ κατά του Κρόνου, με τον Παπάγου να πηγαίνει στη γραμμή για δυο εύστοχες βολές, ενώ στη τελευταία επίθεση ο Τώνης αστόχησε σε τρίποντο. Το τέλος ήταν αυτό που περγράψαμε πιο πάνω!
Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Λυμπάρης και Ζώτος, που πραγματικά τα έδωσαν όλα, ενώ εξαιρετικός ήταν για τον Παπάγου ο παλιός μας γνώριμος, Παναγιώτης Μακρόπουλος, με 15 πόντους, αλλά πολύ δουλειά στα ριμπάονυτ και ο Ντάτσης με 18 πόντους


ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-22, 44-41, 66-66, 85-87
ΚΡΟΝΟΣ: Τώνης 6, Πρέντζας, Αυγερινός 17 (2), Ζώτος 18 (2), Τελούδης 11 (1), Λυμπάρης 28 (3), Σφήκας 5 (1)
ΠΑΠΑΓΟΥ: Μακρόπουλος 15, Ντάτσης 18 (2), Θωμάς 4, Κουτσός 2, Σοφρωνάς 4 (1), Κούσουλας 11, Ξενάκης 8, Σκούταρης 17 (3), Aνδρεαδάκης 8, Τσουμανης, Κατσαντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου