Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΤΕΣΤ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΥΟ...


Σήμερα θα ξεφύγουμε λίγο από τα τοπικά. Εξάλλου, με την κατάσταση να παραμένει μεταξύ σφύρας και άκμονος, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε. Θα μιλήσουμε για το ντέρμπι του μπάσκετ που έγινε, τη περασμένη Κυριακή και αυτό που έρχεται, την ερχόμενη Κυριακή.

Παρακολουθήσαμε με μεγάλη προσοχή το ματς και επιβεβαιώσαμε αυτό που από την αρχή είχαμε, όπως και πολλοί άλλοι, στο μυαλό μας. Οτι ο Παναθηναϊκός είναι αυτή τη στιγμή καλύτερος ως ομάδα από τον Ολυμπιακό. Αυτονόητο είναι, οτι οι πράσινοι παίζουν αυτοματοποιημένα, έχοντας σα παρακαταθήκη τα πολλά χρόνια που βρίσκονται μαζι, την ανεπτυγμένη σε μεγιστο βαθμό χημεία και την έξτρα δύναμη που τους δίνει η ύπαρξη του Ζοτς.

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός έδειξε, οτι είναι σε πολύ καλό δρόμο, έχει βρει και εκείνος τον τρόπο να συνθέσει κάποια απο τα κομμάτια του παζλ που του έλειπαν, παίζει καλή και με διάθεση άμυνα, ωστοσο φανερό είναι το πρόβλημα στην επίθεση. Εκεί όπου αντιμετωπίζουντας την πίεση του Παναθηναϊκού, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα καλά, αναλώνεται σε άσκοπα σουτάκια, δίχως λογική και μέχρι να βρει τον τρόπο να ξεφύγει από αυτή τη κατασταση (αν τον βρει) είναι πίσω με 10 τσε βάλε.

Σε αυτό το πρόβλημα ευθύνη έχει ο Γιαννάκης. Όχι, οτι είναι τεράστιο ή οτι πρέπει να πάρει πόδι! Προς Θεού. Απλά, φαίνεται, οτι ο δράκος είναι ακόμα ανέτοιμος να αντιμετωπίσει παμμέγστους προπονητές όπως ο Ζοτς, ο οποίος είναι αλεπού και κάθε φορά παίρνει τη ταυότητα του Γιαννάκη. Δεν σημαίνει όμως, οτι τη Κυριακή, στο ματς του πρωτθλήματος, ο Ολυμπιακός είναι από χέρι χαμενος.

Εξάλλου και οι ερυθρόλευκοι έχουν σημεία στα οποία υπερτερούν των πρασίνων (ψηλοί, αθλητικά προσόντα κτλ), αλλά όταν το παιχνίδι πηγαίνει στη στρατηγική το προβάδισμα το έχει ο Ομπράντοβιτς, γιατί έχει την υπομονή και την εμπιστοσύνη στο ρόστερ του να δοκιμάζει πράγματα κατά τη διάρκεια του αγώνα και όχι, αν το θυμηθεί, στη προπόνηση.

Προσωπική μας άποψη τέλος είναι οτι τη Κυριακή πλεονέκτημα έχει ο ΠΑΟ, τόσο γιατί όπως ήδη είπαμε αυτή τη στιγμή είναι πιο έτοιμος από τον Ολυμπιακό για ματς τέτοιου επιπεδου, όσο γιατί ξέρει πως αν χάσει θα πει αντίο στη πρώτη θέση. Σε τέτοιες καταστάσεις, ο Ζοτς είναι μάγκας στη ψυχολογία και αγχολυτικό για τους παίκτες του, βγάζοντας τους τον καλύτερο τους εαυτό. Το ματς, όπως γίνεται κατανοητό, της Κυριακής είναι το μεγαλύτερο τεστ για το Γιαννάκη. Τι λέτε; Θα το περάσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου