Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΠΥΡΡΕΙΟΣ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ!..

Μπορεί ο… Χίτσκοκ να μην ζει πια, έχει αφήσει όμως μεγάλη παρακαταθήκη σε όλους. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή το μπάσκετ. Σήμερα, στο Ναύπλιο, Νέο Σχολείο και Κρόνος αποφάσισαν να κλέψουν λίγη από τη λάμψη του μεγάλου Βρετανού Σκηνοθέτη. Και τα κατάφεραν. Τελικό αποτέλεσμα 96-103 για τους Γιαννιώτες, έπειτα από τρεις συγκλονιστικές παρατάσεις!
Βέβαια, το θέμα είναι οτι ήρθε η νίκη για την ομάδα της πόλης μας, η πρώτη εκτός έδρας και η οποία έρχεται να συμπληρώσει το σερί καλών εμφανίσεων που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 3 εβδομάδες.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, αφού θεωρητικά ο Κρόνος είναι καλύτερη ομάδα, αλλά οι γηπεδούχοι έπαιζαν την ύπαρξη τους. Στην πρώτη περίοδο, το ματς ήταν περισσοτερο αναγνωριστικό με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν η μια στην άλλη το ρυθμό της και καμία δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Μετά το 20-18, των πρώτων 10′, ο Κρόνος, που είχε αρχίσει με μερικά λάθη και κάπως νωχελικά, σκλήρηνε περισσότερο την άμυνα του και έκλεισε το ημίχρονο στο +2, 36-34.

Η αναμέτρηση ήταν κλειστή και στο δεύτερο ημίχρονο, αφού καμιά ομάδα δεν κατάφερε να ξεχωρίσει με μια σημαντική, για τα δεδομένα του ματς, διαφορά. Ο Κρόνος ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική μέρα τους Αυγερινό και Τελούδη, από τους οποίους έπαιρνε σκορ συνεχώς, ενώ για μια ακόμη φορά, υπερ-πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Λυμπάρη, όχι μόνο στο σκορ, αλλά και στους υπόλοιπους τομείς του ματς.

Στο 30′ οι δυο ομάδες ήταν στο 54-58, για τους Γιαννιώτες και η τέταρτη περίδοος αναμενόταν συγκλονιστική. Όμως, δεν έμελλε να τελειώσει εκεί το ματς, αφού η κόρνα της λήξης βρήκε τις δυο ομάδες στο 70-70.
Όπως ήταν λογικό, στην παράταση το παιχνίδι έκλεισε ακόμα περισσότερο, με τους αντιπάλους να θέλουν να προφυλάξουν το καλάθι τους, πρωτίστως. Κάπως έτσι, εξηγείται το 77-77 με το οποίο Νέο Σχολείο και Κρόνος πήγαν στην δεύτερη παράταση, στην οποία και το σκηνικό δεν άλλαξε! 87-87 και νέα παράταση!

Εκεί μέτρησαν άλλα πράγματα. Όταν έχεις ήδη παίξει 50 λεπτά, απαιτείται να έχεις λύσεις. Και σε αυτόν τον τομέα ο Κρόνος συνδυάζει την ποιότητα με την ποσότητα. Ήταν λογικό λοιπόν να πάρει διαφορά και να κλείσει το παιχνίδι στο 103-96 πανηγυρίζοντας μια νίκη, τόσο σημαντική και τόσο δύσκολη.

Πρωταγωνιστές για τους νικητές οι Αυγερινός με 31, Τελούδης με 20 και Λυμπάρης με 19 πόντους.


ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-18, 34-36, 54-58, 70-70 παρ1: 77-77, παρ 2: 87-87, παρ3: 96-103.
ΚΡΟΝΟΣ: Τώνης 7, Πρέντζας 4, Αυγερινός 31, Ζώτος 8, Τελούδης 20, Μπερερής 9, Λυμπάρης 19, Σφήκας 5, Μπόσμος


kronosioanninon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου