Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Αν μπορεί να πει κανείς κάτι με σιγουριά για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής είναι, οτι απαγορεύονται οι όποιες προβλέψεις για τον πρωταθλητή, αλλά και για μια, δυο το πολύ ομάδες που θα πέσουν.
Φέτος, ίσως μετά από αρκετό καιρό, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και η διασπορά βαθμών μέχρι τώρα είναι μεγάλη και αναμένεται να συνεχιστεί. Μέσα σε αυτή τη κατάσταση έως που μπορεί να φθάσει ο Κρόνος, αλλά και οι υπόλοιπες δυο ομάδες της ΕΣΚΑΒΔΕ, Δόξα και Νικόπολη;

Για την ομάδα του Π. Κοντογιάννη τα πράγματα είναι κάπως δεδομένα. Με το ρόστερ που έχει μπορεί να χτυπήσει τετράδα. Δεν είναι ουτοπικό, είναι κάτι που απορρέει από την έως τώρα εικόνα της λίγκας. Το πρόγραμμα άλλωστε βολεύει τους Γιαννιώτες να κάνουν νίκες και με εξαίρεση το ματς με το Πέραμα, όπου βέβαια το υποδέχονται στο ΕΑΝΚΙ, μπορούν να κλείσουν τον Α' γύρο με νίκες (γιατί όχι να μη νικήσουν και το Πέραμα;). Από εκεί και μετά, η σταθερότητα είναι αυτή που δίνει την καλή πορεία και η ομάδα της πόλης μπορεί να τα καταφέρει. Όσον αφορά την άνοδο; Θα στοιχημάτιζα σε αυτή ένα σεβαστό ποσό, αλλά εκεί μετρούν άλλα πράγματα που δεν ξεπερνούν τα στενά όρια της (όχι και τόσο) μικρής μας πόλης, που έλεγε και ο Χατζής.

Τα πράγματα είναι επίσης ξεκάθαρα και για την Πρέβεζα. Στόχος της ομάδας του κ. Ζέρβα είναι η παραμονή και αν συνεχιστούν οι εμφανίσεις και πολύ περισσότερο οι νίκες όπως αυτή της Κυριακής απέναντι στους τρελο-Κεφαλονίτες, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Το μπάσκετ που παίζουν οι γείτονες μ' αρέσει και μακάρι να καθαρίσουν με την παραμονή γρήγορα για να το απολαύσουμε περισσότερο.

Γρίφο, από την άλλη, θυμίζει η πορεία της Δόξας και αίνιγμα το μέλλον της. Η ομάδα του κ. Τσολάκη μπορεί να πάει καλά βάσει του ρόστερ της, αλλά όπως και ο Κρόνος, έχει ήδη μπλεχτεί στα τρελά σενάρια της κατηγορίας και στην μεγάλη διασπορά βαθμών, τα οποία μπορούν να ανεβάσουν ή και να καταστρέψουν μια ομάδα. Για τη Δόξα δεν θα στοιχημάτιζα την άνοδο, αλλά σίγουρα μια θέση στην πρώτη τετράδα. Έχει καλή ομάδα και μπορεί να πάει ψηλά, για τα δεδομένα της.

Όπως και να έχει όμως, το ζήτημα είναι, οτι (και) το φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και ειδικότερα ο 1ος Νότιος Όμιλος δεν χωρά προγωνστικά, αφού όλα κρίνονται στο παρκε, όπου και κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από ανακοινώσεις για διαιτησίες κτλ, που έως τώρα ταλανίζουν ένα ακόμη πρωτάθλημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου