Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ...

Πρεμιέρα με το αριστερό έκανε ο Κρόνος Ιωαννίνων στον πρώτο αγώνα του για το 2009, αφού ηττήθηκε εντός έδρας από το Πέραμα με 58-66. Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό ποιοτικά και αμφότεροι αντίπαλοι δεν έπαιξαν καθόλου καλά. Ο Κρόνος είχε την ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι, αλλά δεν ήταν ήρεμος στην επίθεση και έτσι η ήττα ήρθε με τρόπο φυσιολογικό.

ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ

Η αρχή για την ομάδα τοιυ Παναγιώτη Κοντογιάννη ήταν άσχημη, αφού το Πέραμα στηριζόμενο στο καλό περιφερειακό του σουτ κατάφερε να προηγηθεί νωρίς με 4-14 (5:30'' για το τέλος της πρώτης περιόδου).Ο Κρόνος δεν είχε συνοχή, στην επίθεση αλλού πάταγε και αλλού βρισκόταν, ενώ η αμυντική του συμπεριφορά δεν ήταν κατά τα ειωθότα, πολύ καλή.
Το Πέραμα, όμως, σε σχέση με τις άλλες ομάδες που πέρασαν από τα Γιάννενα ήταν διαβασμενο. Από νωρίς η οδηγία του Ντίνου Καλαμπάκου ήταν να κοπεί το transition που επιδιώκουν σε κάθε ματς οι Γιαννιώτες. Έτσι, οι γηπεδούχοι βγήκαν εκτός ρυθμού, αρκετές μπάλες χάθηκαν πριν περάσουν οι παίκτες των κυανολεύκων το κέντρο και τοτελικό 8-18 ήταν απολύτως φυσιολογικό.


ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΛΛΑ....

Ότι δεν κατάφεραν οι παίκτες του Παναγιώτη Κοντογιάννη στοπρώτο δεκάλπετό όμως το κατάφεραν σταδυο επόμενα. Αρχικά, αφού βρήκαν τρόπο να πετυχαίνουν καλάθια, χάρη στους -και χθες-εξαιρετικούς Τελούδη και Λυμπάρη, εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός, οτι το Πέραμα έκανε ίσως την χειρότερη εμφάνιση του στο πρωτάθλημα. Μπορεί οι Αθηναίοι να προηγήθηκαν με 10 πόντους στο 10', από εκεί και πέρα όμως δέχθηκαν ένα 10-4 και η διαφορά έκλεισε. Ωστόσο και πάλι φαινόταν οτι κάτι δεν πήγαινε καλά στον Κρόνο,αφού όσο πλησίαζε στο πόντο ή στο καλάθι δεν μπορούσε να ισοφαρίσει ή να περάσει μπροστά. Μετά το29-35του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και κατάφεραν να περάσουν μπροστά 44-43 στα μισά της τρίτηςπεριόδου. Ως εκεί όμως, αφού η έλλειψη προπονήσεων κόστισε σε δυνάμεις και αντοχή στην τέταρτη περίοδο, όπου το επιμέρους σκορ ήταν 11-16 και με επιλογές από το ζωγραφιστό οι φιλοξενούμενοι πήραν μια νίκη, που για να λέμε του λόγου το αληθές, άξιζαν.


ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ...!

Για τον Κρόνο ξεχώρισαν οι Τελούδης με 13 πόντους και Λυμπάρης, ενω "αρνητικός" ήταν το Αυγερινός που είχε μόλις 1/6 τρίποντα και έκλεισε το ματς με 10πόντους. Γενικά, η αστοχία στα σουτ 'έξω απότη γραμμή των 6, 25 κόστισε στους Γιαννιώτες, αφού είχαν μόλις δυο εύστοχα! Για το Πέραμα τέλος, ξεχώρισαν οι Σολωμός και Κυπριτζόγλου με 13 και 12 πόντους.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κρόνος Ιωαννίνων – Πέραμα 58-66
Διαιτητές: Τσούνας - Αναστόπουλος Α.
Τα δεκάλεπτα: 8-18, 29-35, 47-50, 58-66.

ΚΡΟΝΟΣ (Κοντογιάννης): Τώνης , Πρέντζας 2, Αυγερινός 10 (1), Τελούδης 13 (1), Ρήγας, Σφήκας 7, Μπερερής 9, Ζώτος 5, Ψωμάς 12.

ΠΕΡΑΜΑ (Καλαμπάκος - Κατωπόδης): Δασκαλούδης 9, Σίμος , Παπαϊωσήφ 10 (1), Σολωμός 13, Κλίνης 6, Κιπριτζόγλου 12 (2), Τσαρουχάς 9 (1), Τραφαλής 4, Κοντός , Ροίδης 3 (1), Πλιατσικούδης.


admin...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου