Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ Ο ΚΡΟΝΟΣ

Τον Κόροιβο Αμαλιάδας υποδέχεται σε λίγη ώρα ο Κρόνος για την 15η αγωνιστική του 1ου Νότιου Ομίλου της Γ' Εθνικής. Η αποστολή των παικτών του Παναγιώτη Κοντογιάννη είναι αρκετά δύσκολη, εξαιτίας της δυναμικότητας του αντιπάλου, της θέλησης του για νίκη, αφού κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό και του οτι η ομάδα των Ιωαννίνων δεν είναι και στην καλύτερη φόρμα της, εξαιτίας της πολυήμερης αποχής από τις προπονήσεις.
΄
Για τον Κρόνο, που μετρά την απώλεια και άλλων δυο παικτών, αφού, όπως είχαμε πει πρώτοι, εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών έγφυγαν οι Μπερερής και Μπόσμος -νωρίτερα είχε απομακρυνθεί από την ομάδα για άλλους, αγωνιστικούς και έξω... αγωνιστικούς λόγους ο Σβορώνος-, δεν υπάρχουν προβλήματα, μιας και ο Ζώτος που είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού δείχνει να το ξεπερνά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φυσική κατάσταση των παικτων έχει ανέβει ασιθητά, όπως και η αγωνιστική ετοιμότητα, στοιχεία που είχαν χαθεί εξαιτίας της αποχής.
Ο Παναγιώτης Κοντογιάννης θέλει να δώσει ένα up tempo στην αναμέτρηση, να παίξει δηλαδή το αγαπημένο του transition, και την σφιχτή άμυνα, που συνηθίζει, υπάρχουν όμως ερωτηματικά για το αν θα αντέξουν οι παίκτες και στην πίεση του Κόροιβου. Μπορεί η ετοιμότητα τους να έχει ανέβει, αλλά δεν είναι ακόμα στα επιθυμητά επίπεδα. Άλλωστε αυτό το στοιχείο, είχε στοιχίσει και στον αγώνα της προηγουμενης Κυριακής με την Αγία Παρασκευή.

Ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Από την άλλη ο Κόροιβος, μαζί ίσως με την Κεφαλονιά και σίγουρα τον Κρόνο, αποτελεί την αρνητική έκπληξη του πρωταθλήματος. Αν και οι άνθρωποι του Συλλόγου ξεκίνησαν με όνειρα, κάπου στη μέση έγιναν εφιάλτης. Το γιατί το ξέρουν μόνο εκείνοι. Το σίγουρο είναι, οτι στα Γιάννενα έρχονται για το διπλό, που θα τους δώσει την ευκαιρία να ανασάνουν, αφού έχουν, μετά το συγκεκριμένο ματς, ένα πρόγραμμα εξαιρετικά δύσκολων αγώνων (ΚΑΠ, Πέραμα, ΑΕΚ, Κεφαλονιά στις επόμενες 5 αγωνιστικές!). Προβλήματα, όπως μαθαίνουμε δεν υπάρχουν για την ομάδα του Βασίλη Νιπεργιάλη, που παίζει, κάθε Κυριακή τη θέση του στην ομάδα της Αμαλιάδας.
Εξιαρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει μια δημοσκόπηση που πραγματοποιηείται σε αθλητικό σαιτ του Νομού Ηλείας σχετικά με τον Κόροιβο. Στην ερώτηση για το ποιά πορεία, πιστεύει το κοινό, οτι θα κάνει ο Κόροιβος στη φετινή περίοδο και σε σύνολο 900 ψήφων το 53% λέει οτι θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού, το 22%, οτι θα μείνει άνετα, το 17%, οτι θα κάνει καλή πορεία και μόλις το 8%, οτι θα κάνει πρωταθλητισμό.


...ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ...

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ρόστερ του Κόροιβου, αφού δεν είναι λίγοι οι παίκτες με αρκετή μπασκετική ιστορία που βρίσκονται στο...καμάρι της Αμαλιάδας. Πρώτος και καλύτερος ο Παναγιώτης Δαουλάρης, ένας πολύ γνωστός σκόρερ στο Πελοπονήσιο μπάσκετ, αφού έχει παίξει σε Αίγιο και Κόρινθο -πέρυσι- μεταξύ άλλων ομάδων. Παράλληλα υπάρχουν και οι Κώστας Μάργαρης, Σωτήρης Καλαπανίδας -πέρυσι στον Αρκαδικό- και ο Άγκι Ιμπέζα, με τον οποίο φλέρταρε ο Κρόνος το καλοκαίρι για τη θέση του ψηλού.
Επιχειρώντας να κάνουμε μια αγωνιστική προσέγγιση στο ματς, θα σταθούμε στο ζωγραφιστό, όπου και δεσπόζουν οι παρουσίες του Ιμπέζα και του Λυμπάρη. Ο πρώτος με ύψος 2, 12 δεν έχει δέιξει όσα θα ήθελαν οι άνθρωποι της ομάδας φέτος, ενώ ο Λυμπαρης με τα 210 εκατοστά του είναι από τους στυλοβάτες της ομάδας. Από εκεί και πέρα, μάχη θα δοθεί στα γκαρντ με τους φιλοξενούμενους να υπερισχύουν σε αριθμό, ενώ σε πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί για το προπονητικό τιμ του Κρόνου το μαρκάρισμα του Δαουλάρη.

...ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ...

Προσεγγίζοντας την αναμέτρηση από στατιστικής άποψης, μπορούμε να πούμε, οτι το σημερινό ματς΄είναι ένα από τα ντέρμπι της αγωνιστικής. Ντέρμπι για τη σωτηρία, αλλά και για την παραμονή στη ζωή, αφού καμιά ομάδα δεν θέλει επιστροφη στα...σαλόνια του τοπικού.
Ο Κόροιβος βρίσκεται στην 8η θέση με 21 βαθμούς έχοντας από 7 νίκες και ήττες, ενώ στην αμέσως πιο κάτω, την 9η, και τελευταία πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη είναι ο Κρόνος, που έχει 20 βαθμούς με 6 νίκες και 8 ήττες. Στην επίθεση ο Κόροιβος πετυχαίνει κατά μέσο όρο 74.5 πόντους ανα ματς και δέχεται 71, 4. Από την άλλη, ο Κρόνος φορτώνει το καλάθι του αντιπάλου με 72 πόντους ανά ματς και δέχεται 71.3. Από αυτά τα λίγα στατιστικά, πάντως, γίνεται αντιληπτό, οτι ματς είναι αληθινή φωτιά και αναμένεται κλειστό, τουλάχιστον από πλευράς σκορ.
Παράλληλα, ο Κρόνος εκτος από τη νίκη στο σημερινό ματς θέλει και τη διαφορά του πρώτου αγώνα (85-76) για να βάλει από κάτω του τον Κόροιβο και να τον βάλει για τα καλά σε περιπέτειες.



admin...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου