Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

ANALYZE THIS...

> Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ 4 ΣΤΡΟΦΕΣ
ΠΡΙΝ... ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ


Τέσσερις στροφές απέμειναν πριν το τέλος της φετινής κανονικής περιόδου στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ και το ενδιαφέρον μαίνεται σε αρκετά μέτωπα. Αρχικά, για το ποια ομάδα θα πάρει τη πρώτη θέση στη βαθμολογία, αφού το πλεονέκτημα έδρας έως και τους τελικούς είναι υπερ-πολύτιμο. Πριν δουμε οτιδήποτε, ας ρίξουμε μια ματιά στη βαθμολογία, ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε τους υπολογισμούς μας:
1 Α.Ο. Βόνιτσας 18 35
2 Γ.Ε. Αγρινίου 18 34
3 Γ.Φ.Σ. Παναιτωλικός 18 33
4 Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων 18 29
5 Α.Γ.Ο. Λούρος 18 27
6 Γ.Σ. Κερκυραϊκός 18 27
7 Αίολος Αστακού 18 25
8 Α.Ο. Σπάρτακος (Ιωαννίνων) 18 24

9 Α.Π.Σ. Παραμυθιάς 18 24
10 K.E. Φαίακας Κέρκυρας 18 23
11 Π.Α.Σ. Ναυπάκτου 18 23
12 Α.Ε. ΔΟΞΑ-ΠΥΡΡΟΣ 18 20



Να πουμε σε αυτό το σημείο, οτι στα πλει οφ προκρίνονται οι 8 πρώτοι (για αυτό και τα bolt), ενώ υποβιβάζονται οι 2 τελευταίοι συν όσοι υποβιβαστούν (και ανήκουν στην ΕΣΚΑΒΔΕ εννοειται) από τη Γ' Εθνική. Δηλαδή, σίγουρα ο Κρόνος και -μακάρι- να μην υπάρξει άλλη.

Έχουμε και λέμε:

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ:

Στον αγώνα για να κόψουν το νήμα πρώτες είναι οι δυο ομάδες του Αγρινίου και η πρωτοπόρος΄Βόνιτσα. Πλεονέκτημα έχει η Βόνιτσα μεν, αλλά πολλά μπορούν να ανατραπούν στις τελευταίες αγωνιστικές, καθώς την 20η υπάρχει το ΓΕΑ -Παναιτωλικός, ένα ματς που βολεύει τη... Βόνιτσα, μιας και ο χαμένος... χανεται, πρέπει όμως και η ίδια η Βόνιτσα να κερδίσει τον ΑΓΣΙ -αλήθεια μπορεί ο τελευταίος την έκπληξη ή όχι;-, για να πάει στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, 22ης, με τη ΓΕΑ στο Αγρίνιο να παίξει τηπρώτη θέση με ισχυρό πλεονέκτημα.
Αν τυχόν χάσει κάποιο ματς η πρωτοπόρος, τότε ο κερδισμένος του ΓΕΑ- Παναιτωλικός, ειδικά αν είναι η ΓΕΑ θα κρατά την τύχη του στα χέρια του.
Όπως έχουμε δει τα δεδομένα όμως έως τώρα, η Βόνιτσα θα προσπαθήσει να κερδίσει τον ΑΓΣΙ, ώστε να φθάσει τους 37 βαθμούς και θέλει νίκη του Παναιτωλικού στο ντέρμπι του Αγρινίου, για να έχει διαφορά από το... δεύτερο 2 βαθμών και να μην πάει αγχωμένη, όσο είναι αυτό δυνατόν στο τελευταίο ματς του Αγρινίου.

Στατιστικά, ο Παναιτωλικός θέλει νίκη με 5 πόντους (πρώτο ματς 79-83 η ΓΕΑ) και πάνω απέναντι στη ΓΕΑ για να πάρει τη δεύτερη θέση. Δεν μιλάμε φυσικά, πως σε περίπτωση ήττας τελειώνει από τη διεκδίκηση της πρωτιάς.
Από την άλλη η ΓΕΑ θέλει νίκη και με μισό πόντο απέναντι στον άσπνδο συμπολίτη, αλλά θα παίξει τα πάντα στο τελευταίο ματς με τη Βόνιτσα εντός, όταν και θα χρειάζεται νίκη με 5+ πόντους (πρώτο ματς 85-81).
Τέλος για τη Βόνιτσα τα είπαμε. Νικάει τον ΑΓΣΙ το επόμενο Σάββατο και σε περίπτωση ήττας της ΓΕΑ στο ντέρμπι είναι πρώτη. Αν η τελευταία νικήσει, πάει για τη νίκη ή για ήττα με 4- πόντους στο τελευταίο ματς.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί, οτι ένα χαρακτηριστικό που δείχνει το πόσο κλειστά είναι τα παιχνίδια μεταξύ των τριών πρώτων είναι, οτι τα Βόνιτσα- ΓΕΑ και Παναιτωλικός -ΓΕΑ έχουν κριθεί στη παράταση!

σημ: Η ανάλυση για τα πλασαρίσματα στα πλεϊ οφ και τον υποβιβασμό στο επόμενο μέρος, σε λίγες ώρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου