Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ...part 1st!

Ένα από τα αγαπημένα μας σπορ, πέραν φυσικά του μπάσκετ, είναι και το διάβασμα. Όταν το τελευταίο παντρεύεται με το πρώτο, τότε ο συνδυασμός είναι κάτι παραπάνω από εκρηκτικός. Για το μπάσκετ μπορεί να κάποιος να διαβάσει πάρα πολλά βιβλία, είτε λογοτεχνικής φύσεως είτε επιστημονικής και όχι μόνο.
Μέσα από το μοναδικό ιστότοπο -και μαγαζί- για αθλητικά βιβλία στην Ελλάδα, το ΑΘΛΟΤΥΠΟ, σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα βιβλία για το μπάσκετ, χωρισμένα σε ξένη και ελληνική βιβλιογραφία.

ΞΕΝΗ:
Ultimate Basketball (NBA), John Hareas (Author), Τιμή: 40 ευρώ,

"Πρόκειται για ένα βιβλίο που κάθε μπασκετόφιλος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να ΄χει. Περιέχει εικόνες από το ΝΒΑ και όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις. Η αναφορά στην ιστορία του ΝΒΑ είναι μεγάλη και άκρως συναρπαστική..."






The NBA From Top to Bottom: A History of the NBA, From the No. 1 Team Through No. 1,153, Kyle Wright, τιμή 30 ευρώ
"Άλλο ένα βιβλίο από τις ΗΠΑ, με χώρο αναφοράς φυσικά το ΝΒΑ. Ο δημοσιογράφος Κάϊλ Ράϊτ έχει γράψει σε λιγότερες άπό 300 σελίδες όλα όσα χρειάζεται να μάθει κανείς για τις 1153 ομάδες που έχουν εμφανιστεί -από κτίσεως μπασκετικού κόσμου, για να δανειστούμε και το ρωμαϊκό ab urbe condida" στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Η απάντηση στο ερώτημα ποιά ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ ήταν η καλύτερη, μπορεί να μη κρύβεται εδώ, αλλά στο βιβλίο αυτό σίγουρα υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα για να αποφασίσει ο καθένας με τα προσωπικά του κριτήρια!"


Steve Nash, Paul Arseneault, Peter Assaff, Τιμή: 23 ευρώ
"Ο Στίβι Νας είναι ίσως ο καλύτερος πόιντ γκαρντ της γενιάς του. Έχει αρκετό ανταγωνισμό απέναντι του βέβαια, αλλά όσα ο Καναδός παίκτης έχει κάνει στο παρκέ είναι αρκετά για να τον βάλουν σίγουρα στη πρώτη δεκάδα με τους κορυφαίους άσους όλων των εποχών. Στο βιβλίο αυτό μπορείτε να βρείτε επιγραμματικά η αλήθεια είναι -και ίσως αυτό να είναι και το μειονέκτημα του βιβλίου, οι μόλις δηλαδη 78 σελίδες του- στοιχεία από τη ζωή του μεγάλου Στίβ"

Στη συνέχεια, σε λίγες μέρες δηλαδή, θα υπάρξει παρουσίαση κάποιων βιβλίων προπονητικής από τη ξένη βιβλιογραφία κια φυσικά όλη η αξιόλογη ελληνική. Για εκείνους που θέλουν να ρίξουν μια πιο ενδελεχή ματιά στα βιβλία αυτά, αλλά και σε ό, τι τους αφορά πάνω στον αθλητισμό, δεν έχουν παρά να μπουν στο www.athlotypo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου