Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Παρελθόν από τον Κρόνο είναι ο Παναγιώτης Κοντογιάννης. Ο Έλληνας κόουτς αφού συναντήθηκε με τους ανθρώπους του Κρόνου και αφού έλυσαν, φιλικά, τις όποιες διαφορές τους -οικονομικής φύσεως- συμφώνησε με την Αναγέννηση/ Φλόγα, ομάδα της Θεσσαλονίκης που συμμετέχει στην Β Εθνική, για να τη κοουτσάρει έως το τέλος του πρωταθλήματος, με προοπτική να συνεχίσει και την επόμενη ή τις επόμενες σεζόν.

Το διαζύγιο μεταξύ των δυο πλευρών δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του γιαννιώτικου μπάσκετ. Ο κοουτς εδώ και καιρό δεν ήθελε να συνεχίσει στην ομάδα, εξαιτίας της κατάστασης, που επιδεινώθηκε μετά την ήττα απο τον Παπάγου. Μάλιστα, πολλοί λένε, οτι άργησε κιόλας να φύγει από τον Κρόνο.

Αργά σήμερα το απόγευμα, ανέβηκε στο σαιτ της γιαννιώτικης ομάδας η σχετική ανακοίνωση, η οποία και πληροφορεί τον κόσμο για το διαζύγιο μεταξύ των πλευρών, αλλά δεν μένει μόνο σε αυτό. Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ
Το Δ.Σ. του ΓΑΣ Κρόνος Ιωαννίνων ανακοίνωσε σήμερα τη λύση της συνεργασίας του με τον κόουτς Παναγιώτη Κοντογιάννη.
Η συνάντηση στην οποία τακτοποιήθηκαν οι όποιες εκκρεμότητες έγινε σε φιλικό κλίμα όπως ήταν άλλωστε πάντα η συνεργασία των δύο πλευρών.Από την πλευρά της η διοίκηση ευχαριστεί θερμά τον κόουτς για την προσφορά του στο σύλλογο τα 4 σχεδόν αυτά χρόνια και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Βέβαια η είδηση αυτή σίγουρα δεν προκαλεί και μεγάλη έκπληξη, καθώς σε μία σεζόν όπου ξεκίνησε δύσκολα και σίγουρα ολοκληρώνεται ακόμη πιό δύσκολα για την ομάδα μας η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών φάνταζε όλο και πιο αναμενόμενη και προδιαγεγραμμένη.

Από κει και πέρα η ομάδα του Κρόνου θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τους εφήβους του συλλόγου,πλαισιωμένους από ορισμένους έμπειρους αθλητές καθώς και με προπονητική λύση εκ των έσω.

Συγκεκριμένοι στόχοι βέβαια,μετά και από αυτές τις εξελίξεις,δεν μπορούν να τεθούν παρά μόνο η τίμια και αξιοπρεπής παρουσία του συλλόγου στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος και σίγουρα η απόκτηση πολύτιμων εμπειριών από τους νεαρούς αθλητές μας.

Όσον αφορά τη διοίκηση μετά τον απαραίτητο απολογισμό και ανασύνταξη δυνάμεων,θα συνεχίσει την προσπάθεια της καλλιέργειας του μπάσκετ στην πόλη μας, με το κύριο βάρος να πέφτει στην λειτουργία των ακαδημιών της και την ανάδειξη των νέων μελλοντικών καλαθοσφαιριστών της περιοχής μας.

Όσον αφορά το μέλλον του Γιαννιώτικου μπάσκετ πολλά έχουν γραφεί και περισσότερα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς.Η άποψη του ΔΣ θα κατατεθεί μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου.Το σίγουρο είναι ότι η επίπονη προσπάθεια του Κρόνου αυτά τα χρόνια για καθιέρωση και πρωταθλητισμό στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν βρήκε την ανάλογη υποστήριξη στην πόλη.Ίσως η κατηγορία να είναι υψηλή για την πόλη ίσως και πολύ χαμηλή…

Ο χρόνος και οι εξελίξεις θα δείξουν…"


Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι σχέσεις των δυο πλευρών δεν έχουν... χαλάσει μετά το διαζύγιο. Αυτό θα έλλειπε, αφού πάντα σχεδόν ήταν οι καλύτερες. Από την ανακοίνωση του Κρόνου βγαίνουν όμως πολλά άλλα συμπεράσματα, στα οποία φυσικά και θα αναφερθούμε.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Το ζήτημα του προπονητή είναι αυτή τη στιγμή, όσο και αν φαντάζει παράλογο, σε δεύτερη μοίρα! Όχι γιατί δεν απασχολεί τους διοικούντες την ομάδα ποιος θα κοουτσάρει, αλλά γιατί οι στόχοι του Κρόνου έχουν χαθεί πια και ο υποβιβασμός είναι σίγουρος. Οπότε, όποιος και να είναι στο τιμόνι, δεν παίζει, αυτή τη στιγμή, σημαίνοντα ρόλο.
Η λύση "εκ των έσω" που αναφέρεται στην ανακοίνωση σηματοδοτεί δυο επιλογές. Η μια λέγεται Κώστας Κώττης, ο βοηθός του Κοντογιάννη και η άλλη Μιχάλης Λώλης, ο προπονητής των Εφήβων.

Από πληροφορίες που έχουμε, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οτι νέος κόουτς θα είναι ο Μιχάλης Λώλης, εκτός και αν υπάρξει μια άλλη, εκτός των προβλεπομένων, λύση.

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Ο Κρόνος στο εξης θα κατέβει με τους Έφηβους, ωστόσο όσοι από τους παίκτες της ανδρικής ομάδας θέλουν μπορουν να συμμετάσχουν στις προπονήσεις και φυσικα στους αγώνες. Αυτή είναι η "εντολή" της διοίκησης, η οποία θέλει να έχει διπλα στους μικρούς τους μεγάλους, ώστε να μπορέσουν να πάρουν εμπειρίες εν όψει της νέας χρονιάς (στην ΕΣΚΑΒΔΕ πλέον), αλλά και εν όψει του μέλλοντος, αφού, αν όλα πάνε καλά, η παραμονή στην ΕΣΚΑΒΔΕ δεν θα είναι μακροχρόνια.

ΕΙΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

Επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο, τα πάντα θα κριθούν στην αυριανή προπόνηση. Εκεί θα φανούν οι προθέσεις της διοίκησης για το νέο κόουτς, αλλά και το ποιοι "μεγάλοι" θα συνεχίσουν στην ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου