Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ;

Έστω και με λίγη καθυστέρηση (μιάμιση εβδομάδα δε το λες καθυστέρηση βέβαια) παρακολουθήσαμε τον τελικό του Ισπανικού Κυπέλλου μπάσκετ, ανάμεσα στις Τάου Θεράμικα και Μάλαγα. Για το παιχνίδι δεν θα αναφερθούμε, μιας και τις ομάδες αυτές τις βλέπουμε κάθε εβδομάδα, ξέρουμε, πάνω κάτω, όλοι, πως παίζουν, αλλά κυρίως, γιατί σαν Ioanninabasket που είμαστε, ίσως και να μην ενδιαφέρει πολλούς από εσάς. Θα σταθούμε όμως σε ένα σημείο που μας έκανε εντύπωση. Οι τρεις διαιτητές του αγώνα ήταν... καλωδιωμένοι μεταξύ τους. Όχι για να συνενοούνται, αλλά για να ακούμε όλοι εμείς, που βλέπαμε το ματς από τη τηλεόραση, τις συνομιλίες τους.

Όχι, δεν ήταν φιλικό, ούτε αγώνας επίδειξης. Ήταν ο τελικός του Copa Del Rey σε ένα από τα καλύτερα γήπεδα στην Ευρώπη, το Palacio De Los Deportes της Μαδρίτης (εκεί που έγινε το φάιναλ φορ περυσι και το Ευρωμπάσκετ), μπροστά σε 20.000 θεατές, με δυο ομάδες που παίζουν -και έπαιξαν- εξαιρετικό μπάσκετ. Και όμως οι τρεις ρεφ του αγώνα ήταν καλωδιωμένοι προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού.

Φανταστειτε τώρα, οτι οι Ζαβλανός, Πιτσίλκας και Βορεάδης πχ ήταν το ίδιο καλωδιωμένοι σε ντέρμπι Ολυμπιακού -Παναθηναϊκού. Οι διαιτητές μπορεί να μην έλεγαν τίποτε το μεμπτό, αφού είναι εξαιρετικοί (ειδικά οι συγκεκριμένοι), αλλά για πείτε μας, τι θα γινόταν με το... φιλοθεάμων κοινό; Πόσοι ειδικοί μπασκετικής διαιτησίας θα είχαν στήσει καραούλι, με ένα φτυάρι παρμάσχαλα, ώστε να ξεκινήσουν το θεάρεστο έργο τους στην πρώτη... αναποδιά. Και μάλιστα, αν αυτή η αναποδιά γινόταν αντιληπτή από τους διαιτητές και λεγόταν στις μεταξύ τους -όχι όμως και κατ' ιδίαν, αν και μέσω της τηλεόρασης όλοι μια οικογένεια είμαστε!- συζητήσεις, Θεέ μου τι θα γινόταν;

Πως είπατε; Θέλετε λίγο ακόμα πιπέρι; Εντάξει, χατίρι δε χαλάμε σε κανέναν! Φανταστείτε λοιπόν αν υπήρχε αυτό το συστηματάκι στους αγώνες-και αν φυσικά μεταδίδονταν τηλεοπτικά- της Γ' Εθνικής! Όπως για παράδειγμα στο ματς του Κρόνου με τον Παπάγου ή στο εκτός έδρας με τη Πρέβεζα! Ω,ναι! ΄Τότε, ξαφνου, η Γ΄ΕΘνική θα γινόταν πολύ πολύ πολύ πολύ πιο ενδιαφέρουσα!
Φέρ' τε στο νου σας μια συνομιλία πχ: Κιούρκας -Νικολόπουλος στο ματς Κρόνος Παπάγου

Κιούρκας: "Με αυτά που μου λένε οι Γιαννιώτες δεν με βλέπω να βγαίνω από το γήπεδο..."
Νικολόπουλος: "Εντάξει, κάνε λίγο κράτει ρε συ, αφού βλέπεις, οτι παίζουν καλά και οι άλλοι"
Κιούρκας: "Το ξέρω, αλλά εγώ αυτά που βλέπω σφυρίζω.
Νικολόπουλος: "Εσύ δε μου είπες στο αυτοκίνητο, οτι ο γιατρός σου βρήκε υπερμετροπία και καταρράκτη;"

Όχι πείτε μας! Δεν θέλουμε όλοι ένα τέτοιο πρωτάθλημα; Ένα τόσο αγνό πρωτάθλημα, με πρωταγωνιστές πάντα τους παίκτες και τις ομάδες;

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ λοιπόν, στην ΕΟΚ και στον ΕΣΑΚΕ, που με τον Βασίλαρο τον Οικονομίδη τη Προεδράρα (λέμε και καμιά βλακεία ε;) πηγαίνει ολοταχώς... πίσω, να βάλουν αυτόν τον... ρουφιάνο στους διαιτητές! Όχι για εμάς, για τη φουκαριάρα τη μάνα των ανθρώπων με τα γκρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου